לא פעם בסדנאות שלנו בשיטת ה- EAL עולה המושג אומץ ומתרגם מיד לשיח בנושא אומץ ניהולי. כשמדברים על אומץ ניהולי, מדברים על העזה על נכונות 'לקפוץ למים' לקחת סיכון ועוד.
אין ספק שמנהלים,מנהיגים היום, בסביבת VOCA, סביבה עסקית מורכבת, נדרשים להעיז, לקבל החלטות אמיצות, לקחת סיכונים. בסביבת אי הוודאות בה אנו פועלים אין 'אמת אחת', מה שהיה נכון אתמול במרבית המקרים לא יהיה נכון מחר.
נשאלת השאלה מה זה אומץ? האם אומץ זה בהכרח 'לקפוץ למים' או אולי דווקא להסתובב ולרדת מהמקפצה? האם אומץ יכול להיות להחליט לעשות 'אחורה פנה', גם אם יש את "הקהל" – הציפיות, והצווים החברתיים בהם אנו חיים?
בתרבות שלנו אומץ נתפס בדרך כלל 'כקפיצה למים'. אנחנו אומרים "תקפוץ למים אל תחשוש, אתה תסתדר, הכל יהיה טוב". האם אנחנו מוכנים לחשוב גם כאשר האדם מחליט לא לקפוץ ולרדת מהמקפצה, כעל אומץ?
הסתכלו על התמונה (המקפצה, וולף ארלברוך 2013 בהוצאת פיטר האמר ) ותחשבו האם אתם יכולים לראות עצמכם עומדים שם, על המקפצה, ומהססים האם לקפוץ? בדקו רגע, האם החלטה לא לקפוץ על אף המבטים, התור מאחור, להיות לא פופולארי נכונה לכם יותר?
האם ללכת עם הרצונות, תחושות הבטן , למרות הצווים החברתיים ולמרות הציפיות זה אומץ ניהולי?
מחקרים מראים שמנהלים, מנהיגים שהצליחו להגיע להישגים יוצאי דופן מאופיינים ביכולת לקבל החלטות לא פופולאריות, יש להם את האומץ לבחור לרדת מהמקפצה.
אז מתי צריך את האומץ הניהולי, האומץ להיות לא פופולארי – לרדת מהמקפצה?
דוגמאות שנתנו המשתתפים בסדנאות לאיך 'נראה' אומץ ניהולי ביום יום הארגוני:
• כאשר מנהל נדרש לצעדים לא פופולאריים הגורמים לו לאבד אהדה ולהיות תחת ביקורת קשה, לחוות עוינות מצד מנהלים אחרים , עמיתים ועובדים.
• כשנדרשים לפטר עובדים, לפגוע בתנאי העסקתם, להוביל תהליכי שינוי הנתפסים כמפחידים ולא נעימים.
• כאשר מנהל מחליט לחלוק על הממונים ולעמוד על שלו: הנטייה הטבעית שלנו היא 'ליישר קו' עם הממונים, לשאוף לקונסנזוס, ל 'שקט תעשייתי'. מעטים המנהלים האמיצים המוכנים 'לשחות נגד הזרם', לעמוד על דעתם, להתעמת, ולהיות מוכנים לשלם מחיר. אומץ זה לשמור על העקרונות והאמונות.
החדשות הטובות הן שאומץ ניהולי אינו מולד. הוא מתפתח עם הזמן, הוא משתלב בערכים בהם מאמין המנהל והוא מתגבש בעזרת הכוונה ואימון מתאימים. העבודה השילוב סוסים מסייעת לא פעם לאמן את שרירי האומץ ולפתח את תחושת המסוגלות והביטחון. ליוויתי מנהלים רבים שפיתחו בטחון ביכולות ואומץ ניהולי שהביא להצלחה בתפקיד ולהערכה אמיתית מצד עובדים, עמיתים וממונים.
למעבר על תוכניות פיתוח המנהלים מנהלים שלנו
מעוניינים בפרטים נוספים? לחצו כאן