דבר אחד ודאי, משבר הקורונה מציב אותנו בפני אתגרים רבים בתחום ניהול המשאב האנושי.
כולנו נמצאים באזור הפגיעות וחווים את המשבר בצורות ובעוצמות שונות.
בשבוע האחרון קיימנו סיעור מוחות עם מנהלות משאבי אנוש מהמגזרים השונים ודנו בשאלה האם ואיך לקיים את מסורת הרמת הכוסית בארגון.
התחושה וההבנה ,שחשוב מאד לקיים את מסורת הרמת הכוסית, היתה משתופת לכולם. הנחת העבודה היתה, שמסורת הרמת הכוסית, גם אם היא מתבצעת וירטואלית, מחזקת את תחושת השייכות, ואת 'תחושת הביחד' ולכן תגדיל את החוסן האישי של כל אחד מאיתנו.
סביב השאלה איך בדיוק לערוך את הרמת הכוסית עלו ההמלצות הבאות:
בחברות גדולות כדאי לשקול לבטל את הרמת הכוסית של כל הארגון לטובת הרמת כוסית ברמת אגפים או מחלקות. מתכונת מצומצמת יותר יכולה לתרום לאווירה יותר אינטימית ובינאישית.
הסכמנו, שחשוב להזמין את כלל העובדים גם את אלו שבחל"ת ואלו שבחופשה מאורגנת. הזמנת כלל העובדים להרמת הכוסית תחזק את התחושה של כלל העובדים שישנה רגישות ולקיחה בחשבון של המצב המיוחד בו אנו כולנו נתונים וכן העברת מסר ברור של , ערבות הדדית ואחריות ארגונית
בחלק מהארגונים החליטו בפסח הזה בשל המצב המיוחד בו כולנו נמצאים להזמין להרמת הכוסית הווירטואלית גם עובדים וותיקים, כאלו, שפרשו לאחרונה.
חלק מהארגונים, החליטו להזמין גם לקוחות, יועצים ושותפים אסטרטגיים, לחיזוק ושמירת הקשר ליום שאחרי.
ומה בתוכנית:
כמובן מברכים, חולקים חוויות וצוחקים.
בצוותים קטנים ניתן ליזום משחק אשר בו לכל אחד נותנים מראש שם של דמות מאגדת פסח, אחרים יודעים מי הוא, הוא עצמו לא יודע מה קיבל ונדרש לשאול שאלות כדי לגלות.
אפשרות נוספת, כל אחד מספר מה הוא הכי אוהב בחג הפסח, משהו מיוחד שהולך לעשות במהלך החג, על אף הסגר.
בקבוצות בין 20- 30 משתתפים ניתן להכין חידון Kahoot בתכני פסח. או לחילופין לתת לכל זוג/ תת צוות להכין מראש חידה לשאר המשתתפים.
בטוח ש'חווית הביחד' היכולת לחלוק חוויות, לשתף בתחושות, לצחוק ביחד ואולי קצת להתרגש יש בה להואיל לכולנו.
חג שמח.