האם "משיגים" מנהלים ועובדים מתאימים או "מגדלים", כאלה שיודעים לעבוד בצוות ובממשקים, מחויבים שואפים למצוינות?מאמרה של דפנה מאור (תוכנית העבודה הסודית של הדבורים, דה מרקר,8.6.2018) מחזק את החשיבות הבלתי רגילה של מאפייני התרבות הארגונית.
מאור, סוקרת מחקר שנעשה על-ידי ג'ון רובינזון בחקר ההתנהגות החברתית של הדבורים. במאמר נשאלת השאלה, מה משפיע יותר על ההתנהגות שלנו – הגנטיקה או הסביבה החברתית תרבותית?
שאלה שרלוונטית ודאי לחינוך ילדנו, אך רלוונטית מאד גם לסביבה הארגונית. ובייחוד כאשר רוצים להטמיע תרבות ארגונית זו או אחרת.
רבות נכתב על חשיבות התרבות הארגונית, ואכן על פי מה שמאור מצטטת במאמר, מסתבר שלסביבה השפעה על הגנים שלנו. הסביבה יכולה להשפיע על הדלקת גנים מסוימים וכיבוי אחרים.
בניסוי שעשה ג'ון רובינזון על הדבורים הוא מצא שכשדבורים מכוורת המאופיינת בהתנהלות עדינה צורפו לכוורת שמאפייני ההתנהלות בה היו אגרסיביים, השתנתה ההתנהלות של הדבורים העדינות, התנהגותן הפכה אגרסיבית.
איך זה קרה?
כשבדקו את פעילות הגנים במוח של הדבורים ראו שינוי, גנים מסוימים נדלקו ואחרים נכבו.
במילים אחרות, גוף הגיוס בחברה יכול להשקיע משאבים רבים בגיוס האנשים הנכונים… וזה חשוב אך כנראה לא מספיק.
גיוס האנשים עם "הדנ"א הנכון", אינו ערובה להצלחה. מהמחקר של רובינסון אפשר להבין שלתרבות הארגונית תהיה השפעה מהותית על כיבוי או הדלקת הגנים במוח של אותם נקלטים ובמהרה אותם מנהלים ועובדים חדשים, יתאימו עצמם לתרבות המקומית, ו/או יעזבו.
מאמרה של מאור רק מחזק את מה שכולנו יודעים וחווים בהקשר לחשיבות וכוח ההשפעה של הסביבה, האווירה, התרבות הארגונית, הסגנון הניהולי ודפוסי העבודה של צוותים ועובדים בארגון.
אנו ב Teaming+ פיתחו מודל עבודה ייחודי המשלב עבודה עם סוסים שידליק את אותם גנים המתאימים לארגונכם. מודל שיסייע לכם, לזהות ולגבש את התרבות הרצויה לכם, "לנסח" את אותם דפוסי התנהלות שיישומם ביום יום ימנף את הפעילות העסקית וישפר ביצועים.